Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Katrien's openbare dagboek
Boeken, fotografie, gebeurtenissen, kunst, legpuzzels online muziek, wandelen
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, gasten die hier zonder naam reageren worden verwijderd.



Mijn Profiel

Catharina69
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kaas uit het vuistje
21 februari 2018 07:40

Ik moest vanmorgen denken aan....
21 februari 2018 07:17

Ik ervaar de kracht .......
21 februari 2018 07:13

Valentijn kwam later
21 februari 2018 07:06

Boobies goedgekeurd
20 februari 2018 09:29




Fotoboeken


2 daagse wandeling Sittard dag 2 deel 2 (36)
_
Dreiging 1 (40)
_

Ijsboerderij en meer (37)
_
Strand Katwijk (38)
_

Museum More 3 (40)
_
Rondjes en tuin (18)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 10:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door kapak63 om 10:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 10:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 10:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door mellina om 10:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fen om 10:02
_
Fen Online

Door Billy om 10:02
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door j.zwiep om 10:01
_
J.zwiep Online





_

Andere artikelen



Viscurry met Oosterse salade



Met makreel bereidt chef-kok Ramon Brugman een betaalbare romige viscurry. En daar maakt hij dan ook nog een oosterse salade bij van papaja, mango, wortel en komkommer. Mét natuurlijk een zelfgemaakte dressing.

4 personen

Ingrediënten voor Viscurry met Oosterse salade

Ingrediënten curry

  • 4 kleine makrelen
  • 2 stuksui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1/2 bos koriander
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 el gemalen kokos
  • 1 citroen
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 rode peper
  • voor 4 personen gekookte rijst
  • zout en peper

Ingrediënten salade

  • 1 papaja
  • 1 mango
  • 2 wortel
  • 100 g taugé
  • 1 komkommer

Ingrediënten dressing

  • 100 ml vissaus
  • 1 stuk gember
  • 150 ml sojasaus
  • 1 stuks rode Peper
  • 100 ml arachideolie
  • 1 citroen

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

Snij de ui en knoflook fijn en zet deze aan in een beetje olie.

  1. 2

Haal de koppen en de staart van de vis af. Snij de vis in vier stukken.

  1. 3

Bak de vis aan beide kanten aan.

  1. 4

Laat het blikje tomatenblokjes uitlekken.

  1. 5

Voeg de specerijen aan de vis toe en roer dit goed door.

  1. 6

Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, citroensap, sereh en rode peper toe. Laat alles zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

  1. 7

Voeg als laatst de gemalen kokos toe. Dit zorgt voor een dikkere saus.

  1. 8

Maak nu de salade en kook de rijst.

  1. 9

Schil de wortel en de komkommer en rasp deze fijn. Voeg de taugé toe. Schil de papaja en de mango en snij deze in kleine stukjes. Meng alles goed door elkaar.


  1. 10

Maak de dressing. Snij de peper in ringen. Knijp de citroen uit en roer de rest van de ingrediënten er door heen. Giet dit over de salade heen en meng alles goed door elkaar.

  1. 11

Strooi nog wat gehakte koriander over hete viscurry heen voor dat je het serveert.

Eet smakelijk!






Geplaatst op 13 februari 2018 06:10 en 96 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina69  
13 feb 2018 06:12
Zelf ben ik net zo'n rijstliefhebber en doe er ook niet alles in. alleen makreel op toast is ook best.

Ofsen  
13 feb 2018 11:04
Ik houd meer van gebakken vis en zeker van zalm.
_





_
Catharina69  
13 feb 2018 17:31
Makreel heel gezond. de goede vetten.